Mafia-aksjoner

VG Signert 20.mars 2012:

TAORMINA (VG) 60 personer ble arrestert, deriblant 16 lokale ligningssjefer og dommere, i en koordinert politiaksjon mot mafiaen i Sør-Italia i går morges.

Faksimile fra ANSA 19.03.2012

I forbindelse med raidet har skattemyndighetene og finanspolitiet tatt beslag i kontanter, verdipapirer, biler og eiendommer til en verdi av en milliard euro – i underkant av åtte milliarder kr.

De arresterte er mistenkt for å ha stått i ledtog med den napolitanske mafiaklanen Fabbrocino som er en del av den nådeløse Camorra’en.

Ligningsmyndighetene har lenge hatt mistanke om at utro tjenere i egne rekker lokalt har medvirket til hvitvasking av penger.

For to uker siden slo politistyrker mot en annen gren av den napolitanske mafiaen og beslagla verdier for 250 millioner kr. Også den kalabriske mafiaen ‘Ndrangheta har vært utsatt for flere politiaksjoner siden januar, og både dommere, politikere og lokale politifolk er arrestert for mafiaforbindelser.

De omfattende raidene som ledes av en særskilt anti-mafia-skvadron i den paramilitære Carabinieri-styrken, har økt i intensitet etter at Mario Monti ble statsminister og varslet krig mot landets svarte økonomi. Interessant nok har Silvio Berlusconi avvist anslagene mot mafiaen som «overdreven bruk av politiressurser».

Reklamer

Om Yngve Kvistad

*) Kvistadbonden er en historisk skikkelse, men også antagonisten i "Spelet om Heilag Olav", Olav Gullvågs olsokspel som hadde urpremiere på Stiklestad i 1954. Ut over det var min forfar neppe noe forbilde til etterfølgelse. Ikke er jeg bonde heller, selv om jeg har stor respekt for dem som orker å være det. Til daglig kommentator i VG, for tiden bosatt i Italia.
Dette innlegget ble publisert i Italia, Kommentar og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s