Silviorama

(Publisert i VGs papirutgave 8. februar 2012:)
 

TAORMINA (VG) Den som måtte gå rundt og lure på om Silvio Berlusconi tenker å stille til valg som statsminister en fjerde gang, kan lett bli svimmel av alle piruettene.

Svaret er: det kommer an på hvem som spør. Etter å ha gjort det tindrende klart at han var helt ferdig med toppolitikken, har han benyttet enhver anledning til å så tvil om sin planlagte retrett tilbake til forretningslivet.

Nå vil mange hevde at han aldri forlot det, men det er en annen skål.

Ikke før har Berlusconi gitt et eksklusivt intervju til en av sine egne TV-stasjoner for å ta politisk farvel, så ringer han inn til et debattprogram på en annen kanal dagen etter og varsler comeback.

I likhet med Carl I. Hagens beveggrunner for å vende tilbake til politikken, savner også Silvio Berlusconi seg selv i rampelyset. Like før helgen skrev avisene forventingsfullt om hans utpekte tronarving Angelino Alfano, en 41-årig advokat og tidligere justisminister fra Sicilia.

Dermed var det full Silviorama i mediene igjen i går. Ifølge Berlusconi selv skal han ikke stille til valg som statsminister i 2013.

Men han stiller til valg i parlamentet. «Så får vi se», som han skynder seg å legge til.

Reklamer

Om Yngve Kvistad

*) Kvistadbonden er en historisk skikkelse, men også antagonisten i "Spelet om Heilag Olav", Olav Gullvågs olsokspel som hadde urpremiere på Stiklestad i 1954. Ut over det var min forfar neppe noe forbilde til etterfølgelse. Ikke er jeg bonde heller, selv om jeg har stor respekt for dem som orker å være det. Til daglig kommentator i VG, for tiden bosatt i Italia.
Dette innlegget ble publisert i Italia, Kommentar og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s