Twitterpaven

(Denne kommentaren er publisert i VGs papiravis 26. jan. 2012)

TAORMINA (VG) Twitterpavene er mange. Men ingen gjør Benedikt XVI (@news_va_en) rangen stridig som Den universelle kirkes øverste mikroblogger.

Under den 46. verdensdagen for sosial kommunikasjon denne uken lovpriste apostelfyrsten Peters etterfølger såkalte sosiale medier for å tilby nye plattformer for åndelig kontakt med Gud.

«Korte meldinger, ofte ikke mer enn et kort bibelvers, kan bli brukt til å uttrykke dype tanker» sa Guds tjeneres tjener.

Samtidig fremholdt han stillhet som en ny dyd i massekommunikasjonens tidsalder. «Stillhet er en vesentlig del av kommunikasjon», påpekte Italias primas. «Uten den mister ordene innhold. Stillheten og ordet er to sider som må balansere hverandre. Når ord og stillhet gjensidig utelukker hverandre, forringes all kommunikasjon».

Det finnes en rekke kontoer i den konservative pavens navn, de fleste har en humoristisk eller kritisk tilnærming. Pave Benedikt, erkebiskop og metropolitt for den romerske provins, har vært på Twitter siden juni. Statsoverhodet for Vatikanstaten har 76 742 følgere – og følger ingen selv.

Er du først Jesu Kristi vikar på jorden – eller Jon Gelius i Washington – er det ditt privilegium i Twitter-universet.

Reklamer

Om Yngve Kvistad

*) Kvistadbonden er en historisk skikkelse, men også antagonisten i "Spelet om Heilag Olav", Olav Gullvågs olsokspel som hadde urpremiere på Stiklestad i 1954. Ut over det var min forfar neppe noe forbilde til etterfølgelse. Ikke er jeg bonde heller, selv om jeg har stor respekt for dem som orker å være det. Til daglig kommentator i VG, for tiden bosatt i Italia.
Dette innlegget ble publisert i Italia, Kommentar og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s